Posted by Elli on heinä 27, 2020
Miten tehdä harrastuksesta ura

Miten tehdä harrastuksesta ura

Harrastus on ihana, joltain jopa lapsuuden ajalta oleva aktiviteetti, joka on lähellä sydäntä. Se on saattanut olla sellainen, joka rauhoittaa tai sen kautta on tutustunut nykyisiin parhaimpiin ystäviinsä. Harrastukset ovat aina henkilökohtainen asia, eikä ole yhtään oikeaa tai väärää harrastusta, vaan sitä saa harrastaa, mitä haluaa. Kunhan oma harrastus ei satuta muita. Joistain harrastuksista voi tehdä uran ja siitä onkin monella suomalaisellakin nykyisin kokemusta. Toiset tietävät jo heti, että haluavat tiettyyn ammattiin, esimerkiksi laulajaksi tai vaikka ratsastuksenopettajaksi, ja he tekevätkin runsaasti töitä koko elämänsä ajan, että siitä tulisi ammatti. Tästä ei voida suoraan sanoa, että harrastuksesta olisi tehty ammatti, vaan kyse on silloin kutsumuksesta. Harrastus on kuitenkin sellainen, joka monilta aikuisilta löytyy ja vaikka töitä tehdäänkin usein jonkun muun aiheen parissa, se harrastus on se, mikä pitää ihmisen tyytyväisenä elämäänsä. Joskus harrastuksesta tulee vahingossa täysipäiväistä ja pian huomaakin, ettei muita töitä tarvita. Aina se ei kuitenkaan ole niin helppoa, mutta keräsimme pari vinkkiä, jos haluat tehdä harrastuksestasi uran!

Suunnittele ja toteuta

Koska harrastuksia on niin paljon ja uravaihtoehtojakin niin monia, ei ole yhtä oikeaa tapaa tai kaavaa, jolla voi tehdä harrastuksesta uran. Aikuisiällä monesti unohdamme lapsuuden haaveet ja keskitymme vain selviytymiseen, mutta harrastus saattaa olla juuri se oikea uravalinta sinulle. Kun tiedät, että tästä harrastuksesta haluat tehdä uran, kannattaa miettiä muutamia perusasioita. On esimerkiksi helppo aloittaa siitä, että kuinka paljon sinun tulisi kuukaudessa tienata työstäsi, jotta voisit elää sellaista elämää, kuin haluat. Suosittelemme aina kirjaamaan ne paperille, niin ne ovat hieman selkeämpiä, kuin vain päässä vellovat ajatukset. Tämän jälkeen voisi arvioida, kuinka paljon pystyisit töitä tekemään niin, että olisit tyytyväinen ja mikä olisi se lopputulos, mitä pystyt tällä työmäärällä tarjoamaan. Nyt sinulla on siis tiedossa raha, mitä haluat sillä tienata ja kuinka paljon pystyt työpanostasi lupaamaan. Tästä pitäisi tulla selkeämpi käsitys siitä, mitkä ovat realistiset mahdollisuutesi.

Suunnittele ja toteuta

Kun laskelmat on tehty, kannattaa miettiä toteutusta. Riippuen siitä, mikä harrastuksesi on ja mikä olisi harrastuksesi liiketoiminnan ydin, mieti sitä, kuinka asiakkaat löytävät sinut. Usein monille paras tapa on perustaa omat kotisivut ja esimerkiksi tehdä omat käyntikortit, niin ihmiset löytävät helpommin, kuten Googlesta ja toisaalta kohdatessasi uusia ihmisiä voit antaa kortin mukaan heti. Vaikka se saattaakin kuulostaa helpolta, se ei välttämättä sitä ole. Ei kannatakaan vain istua nojatuolilla ja odottaa, että asiakkaat tulisivat itse koputtelemaan ovelle. Asiakkaita kannattaakin lähteä rohkeasti etsimään. Mieti, missä asiakkaasi viettävät aikaa, millaisia ratkaisuja tarjoat heidän ongelmiinsa ja yksinkertaisesti myyt omia palveluitasi tai tuotteitasi.

Myynti on monelle haastava alue ja tähän kannattaakin ottaa ulkopuolinen tuki, jos mahdollisuuksia on. Netistä löytyy runsaasti tietoa siitä, mihin kannattaa seuraavaksi juuri sinun tilanteessasi kiinnittää huomiota ja tietysti vinkkejä siihen, miten niitä asiakkaita sinun alallasi löytyy. Suunnitelmallisuus kannattaa, sillä silloin tiedät, oletko päässyt siihen pisteeseen, kun haluat. Ilman tavoitteita ja suunnitelmaa vain teet ja teet tietämättäsi, oletko oikeasti nyt menossa siihen suuntaan, mikä alkujaan ideana oli. Urapolut voivat heittää välillä yllättävälläkin tavalla, eikä sitä kannata säikähtää. Toisille harrastus on tapa rentoutua ja viettää vapaa-aikaa, toisille se on elämäntyyli. Kannattaakin miettiä, voisiko harrastuksestasi tulla oma seuraava urasi ja miten sellaisen tilanteen pystyy saavuttamaan. Suosittelemme suunnitelmallisuutta ja toivotamme pitkäjänteisyyttä, sekä paljon onnea valitsemallesi tielle.

Post a Comment

Comments are closed.